söndag 19 september 2010

Årets höstpynt


Förutom äpplegott denne söndag, har jag varit en sväng på Plantasjen och hösthandlat. Samplantningen skall förhoppningsvis vara till maj nångång, eftersom jag inte kommer att ha tid till mycket planterade nästa vår. Den består av Rhododendron Scarlet Wonder, Kinasöta (Gentiana scabra), ljung, murgröna och lökar av Tulipa Concerto (vit).

Alpfiolen fick inte plats, så den hamnade på terrassbordet.


Och en liten ljung i terrassfönstret.

Äpplegott 19. sept. 10

Den här helgen var den siste på 6 veckor som vi inte har speciella planer, så jag gav mig bland annat i kast med min lilla äpple skörd. Eftersom H inte tål färsk frukt så bra, så fick det bli till en stor äpplepaj och resten gott mos! Det var ungefär 20 fina äpplen. 1 åts upp, 1 sparas till imorgon, 10 gick åt i pajen och 8 blev till 1 1/2 burk mos. Den skall njutas sakta...


söndag 12 september 2010

Fotorunda 12. sept. 10


Sommaren är absolut på upphällningen och det är lite "rattmuff på" (eller i alla fall handskar), åtminstone på morgonen. Den här helgen har jag provsmakat ett äpple och en vindruva. De får sitta kvar lite till, fast de var absolut ätbara.


3 klasar med små blå druvor på vinstocken vi fick i bröllopspresent från grannen Inger.


Rödbetorna är riktigt goda att koka och äta med lite smör. Men de kan också få bli lite större. 3 majskolvar har ätits hittils.


Trädgårdslandet som det ser ut när potatisen är uppäten, med vinrankorna bakom.

En sensommar/höstbukett med Rudbeckia, Kärleksört, bär av Kaprifol, Lavendel, Kattmynta (i andra andningen, likaså klövern). De röda spiren tillhör en marktäckande blodtoppsliknanade sak som jag har varit okonsekvent nog att inte skriva upp namnet på.
Pelargonerna som jag köpte som sticklingar i vår, har nu fått komma inomhus. Här två Mårbacka-pelargoner.