lördag 15 januari 2011

Det började med en grytlapp...


Det började med en grytlapp för snart ett år sen, efter ett plötsligt infall när jag tyckte att jag behövde lära mig virka (hekle), och ett bra timet besök av garndrottningen, Bea, som fick mig igång.
Trädgårdsbloggare har en tendens att också blogga om handarbete, kökskonster och söta barn. Kort sagt "husmorsgrejer". Jag lät mig påverkas av färgerna i det här inlägget av Mia's Landliv, skaffade jag lite mer garn och började på nåt som kunde bli en stor filt - eller en liten kudde -beroende på motivationen.


I maj blev vi med barn och efter en sista strapats i branta fjäll i juli, fick jag förtrycka mina vanliga intressen; toppturer och klättring, på grund av risker och foglossning/bekkenløsning. I söken efter alternativa hobbies återgick jag igen till husmorssysslorna och började på ett vågmönstrat babytäcke. Lagom stort och lagom svårt. Återigen inspirerat av Mia.
Mjukt och skönt i Baby Alpaca-ull!
Som riktig husmor på landet måste man ju också sy egna lapptäcken. Det här ska bli en lek-filt till lillen, och det saknas bara ett bakstycke och en kant innan det är färdigt;

Om handarbete-bloggande blir min grej framöver eller om detta var ett engångtillfälle, ja det får tiden visa. Med smått i hus är frågan om inte husmorstransformationen blir komplett.
Jag hoppas oavsett återkomma till nya trädgårdsprojekt i vår.