onsdag 20 augusti 2008

Planteringar i augusti


Just som jag nästan började tröttna på att köpa-plantera-köpa-plantera (och hur mycket man än får i jorden, så återstår så mycket jobb), så börjar sensommar-rean så smått. I augusti har vi bland annat planterat läckra Röda Solhattar Echinacea Purpurea 'Rubinstern'. De står fint mot det mörka bladverket till Silverax. Bakom har plötsligt stockrosorna skjutit fart!

Hyfsade priser på Japansk Blodlönn Acer Palmatum 'Atropurpureum' förde till det här inköpet. Den skall stå i lä, så det fick bli bakom huset. I bakgrunden blommar Höstfloks.


Sällskap får den av en annan japansk lönn; Acer shirasawanum 'Aureum', som fick plats bredvid Rodhodendronen.


Tre smultronplantor hamnade under äppleträdet. Tyvärr hann jag inte påminna H om de små vildtulipanlökarna som låg just där. Förhoppningsvis kommer de upp nånstans ändå...


Inspirerad av Crocosmia Lucifer som killarna såg på botaniska, valdes denna Crocosmia 'Emberglow' ut. Den skall förhoppningsvis klara vintern...? Bakom en rödblommande Ginst (N=Vårgyvel) Cytisus 'Hollandia' och grannen Ingers Rönnsumak.

Äntligen lite gräs i handeln! Köpte 4 tuvor Blåsvingel Festuca Glauca. Nöjd med effekten intill den gula Rudbeckian.

Lite mossa kanske trivs i den här branta slänten, tänkte jag, och planterade 6 små tuvor av Trampnarv/Sylsmåarve Sagina subulata, som får små vita blommor i juni-september.
Höstögat svävar ovanför.


Mera gräs. Här en randig Miscantus 'Little Zebra', som skall bli 1,5 m hög och få bruna ax i augusti-oktober.


Inspirerad av Linnérabatten har jag hamstrat vita Solhatt; Echinacea purpurea 'Alba'. Mynta 'Variegated' vid dess sida.

Inga kommentarer: