söndag 19 juli 2009

Fotorunda 18:e juli (dagen efter vi kom hem)

Vi har varit på 3 veckors bröllopsresa. Naturligt nog sköter sig trädgården själv under tiden, så det händer lite av varje.

Dagliljor. Just den här fick jag av Annika i fjor.


Hjortetröst som jag fick gräva upp hos mamma, har växt till sig och blommar. Nedanför har också Röd solhatt slagit ut.Rysk Martorn (N= Hagestikle) dämpar Lysimachian bra tycker jag. Det kan gärna bli lite mycket gult ibland.


Höstögat blommar som bäst, men både roserna och Salvian kunde behövt en klippning för att skjuta på nytt.


VÄLDIGT högt gräs efter 3 veckor i utlandet. Och lavendeln (Angustifolia Hidcote Blue) är skördeklar, (för den som orkar... det blev en liten bukett för min del). Prästkragarna har blommat ut, så de behöver klippas ner. En liten darwinros blommade fortfarande.


Veckans överraskningar var nr1: Buddlejan (N=sommerfuglbusken) var ungefär 3 gånger så stor som för 3 veckor sen. Här tillsammans med en av många solrosor som sträckt upp sig.


Överraskning nr 2: Vinrankan som vi fick i bröllopspresent har växt 1,5m på 3 veckor! Dags att toppa och plantera ut tror jeg.
Vi var riktigt flitiga idag. Jag gick före med häcksax och klippte ner de högsta ogräsen som regnet lagt in över gräsmattan, samt snåret som vår "blomsteräng" har förvandlats till. (man kan faktiskt SE häcken nu). H kom efter med gräsklipparen. Tillsammans fyllde vi upp botten av min framtidiga köksträdgård med kompostmaterial, så nu är det bara att fylla på med jord på toppen. Har även rensat flera skottkärror med ogräs, klippt av alla rosor och färdigblommade riddarsporrar i hopp om ny blomning, samt bundit upp björnbär, honungsros, vindruva och krusbär (N=stikkelsbær).
Återstår kantklippning, mera ogräsrensning osv. Men just nu ska jag göra nåt roligt istället: Plocka mina första egna vinbär (N=solbær) !:-)

Inga kommentarer: