lördag 15 januari 2011

Det började med en grytlapp...


Det började med en grytlapp för snart ett år sen, efter ett plötsligt infall när jag tyckte att jag behövde lära mig virka (hekle), och ett bra timet besök av garndrottningen, Bea, som fick mig igång.
Trädgårdsbloggare har en tendens att också blogga om handarbete, kökskonster och söta barn. Kort sagt "husmorsgrejer". Jag lät mig påverkas av färgerna i det här inlägget av Mia's Landliv, skaffade jag lite mer garn och började på nåt som kunde bli en stor filt - eller en liten kudde -beroende på motivationen.


I maj blev vi med barn och efter en sista strapats i branta fjäll i juli, fick jag förtrycka mina vanliga intressen; toppturer och klättring, på grund av risker och foglossning/bekkenløsning. I söken efter alternativa hobbies återgick jag igen till husmorssysslorna och började på ett vågmönstrat babytäcke. Lagom stort och lagom svårt. Återigen inspirerat av Mia.
Mjukt och skönt i Baby Alpaca-ull!
Som riktig husmor på landet måste man ju också sy egna lapptäcken. Det här ska bli en lek-filt till lillen, och det saknas bara ett bakstycke och en kant innan det är färdigt;

Om handarbete-bloggande blir min grej framöver eller om detta var ett engångtillfälle, ja det får tiden visa. Med smått i hus är frågan om inte husmorstransformationen blir komplett.
Jag hoppas oavsett återkomma till nya trädgårdsprojekt i vår.

4 kommentarer:

Mia sa...

Hei hei Maria. Så hyggelig at du finner inspirasjon i det jeg lager :) Bølgeteppet ditt ser riktig så koselig ut.

Apropos ditt spørsmål om å hekle bølger i mindre deler, så stemmer nok ikke det helt. Jeg hekler de i "ett kjør", uten å stykke de opp. Det siste innlegget mitt kan man riktignok få inntrykk av at jeg gjør det, men det skyldes kun at jeg ikke hadde kommet så langt med det nye teppet, og for å få et bedre inntrykk av det hele la jeg remsen slik jeg gjorde.

Når det gjelder måten å sette sammen bestemorslapper, så har jeg brukt forskjellige metodet: sammensying og hekling. Jeg foretrekker helt klart å hekle lappene sammen, gjerne underveis, som med det siste bestemorsteppet mitt.

Lykke til med et bølgeteppe i voksenstørrelse.

Knitritious sa...

Du är så duktig Maria! Det blir jätte-jätte-fint alltihop.

Ditt bölgeteppe är en mjuk lyxig alpackadröm och det är sååå vackert! Du skall vara stolt och du skall absolut visa upp sån't här i din blogg. Vänta bara, jag har monterat min fina födelsedagspresent som du pysslade ihop och skall fota så snart jag är hemma igen :-)´. Tack så mycket!

Marit sa...

På tide og oppdatere i bloggen Maria..det går mot vår og jeg har utfordret deg i bloggen min:)

Barbarella sa...

Fantastiskt fina lapptäcken!