torsdag 1 maj 2008

Arbetsdag 1:a maj

Igår efter jobbet mötte jag H på Plantebørsen där vi köpte ett Japanskt "hjärteträd" Cercidiphyllum Japonicum (eller Katsura som jag har kollat upp att det heter på svenska, men bladen ser ut som små hjärtan), tre extra krypenar, en blå och en vit syrén samt två pioner (Silkepion 'Bowl of Beauty' och en Bondpion).

Det har småregnat hela dagen, men vi jobbade ute från nio till fyra. Här är resultatet:
Katsura/Hjertetre Cercidiphyllum Japonica.
Bondpionen och silkepionen fick hedersplatsen, skall hitta nåt tjusigt som kan ta över platsen lite när de vissnar. I bakgrunden skymtas H's projekt för dagen; gummibeläggning under boxpåsen.
Vi fick flytta mini-köksträdgården och lägga fiberduk under. Kirskålen hade lyckats ta sig upp genom 15 cm jord.. Och det trots att jag trodde jag hade fått bort nästan alla rötter. Sådde Ruccola och Rädisor.

Grannen Inger bjöd in oss att gräva upp ett skott av Rönnsumak/Hjortesumak så vi satte det där som det ändå var en bar fläck efter trapp-stenarna. Vi hade ju tänkt oss ett träd där och nu fick det bli det. Uppgrävningen var inte särskilt skonsam, eftersom skotten stod i sten/grus. Den blev snarare uppdragen än uppgrävd. Men ganska många rötter följde med.

Inga kommentarer: